Καλωσορίσατε στην Σκακιστική σελίδα του "Αριστοτέλη"

Καλωσορίσατε στην Σκακιστική σελίδα του Συλλόγου "Αριστοτέλη" Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Εδώ θα βρείτε νέα του Συλλόγου από αγώνες, πρωταθλήματα και τουρνουά, που συμμετέχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου, διοικητικά νέα, εκδηλώσεις, ειδήσεις που ενδιαφέρουν το σκάκι, τόσο της περιοχής μας, αλλά και γενικότερα.

Σιγά-σιγά η σελίδα θα εμπλουτίζεται και με σκακιστικό υλικό (έστω και αν κάποιο από αυτό θα είναι από διεθνείς ιστότοπους), παρτίδες, νέα, βίντεο, σκακιστικά προβλήματα κλπ.

Η ενεργή συμμετοχή σας και οι παρατηρήσεις σας, τα καλοπροαίρετα σχόλια και η κριτική στα λάθη μας, θα το κάνουν μέρα με τη μέρα καλύτερο και χρηστικό.

Καλή αρχή μας!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Θριαμβεύτρια η Κίνα


Η Κινα είναι η θριαμβεύτρια των 43ων Σκακιστικών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, που έγιναν στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Στους άνδρες η Εθνική Κίνας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ισοβαθμώντας - αλλά με καλύτερο συντελεστή - με 18 βαθμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία. Στην 4η και 5η θέση ισοβάθμησαν με 17 βαθμούς η Πολωνία και η Αγγλία.

Η Εθνική Ελλάδος, με 15 βαθμούς κατέλαβε την 20η θέση (ισοβαθμώντας στις θέσεις 15-24 και κατατασσόμενη με βάση τους συντελεστές ισοβαθμίας) μεταξύ 177 Εθνικών ομάδων.

Στον τελευταίο 11ο γύρο η Εθνική Ελλάδος κέρδισε την ισχυρότατη ομάδα του Ισραήλ (νίκες του Γιάννη Παπαιωάνου επί του Bοris Gelfald και του Γιάννη Νικολαίδη επί του Tamir Tabaty, ισοπαλία του Χρήστου Μπανίκα).

Λεπτομέρειες: http://chess-results.com/tnr368908.aspx?lan=1&art=0&rd=11&flag=30

Στις γυναίκες η Κίνα κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο, ισοβαθμώντας - αλλά με καλύτερο συντελεστή - με την Ουκρανία, με 18 βαθμούς, ακολουθούμενη στην 3η θέση από την Γεωργία 1 με 17 βαθμούςκαι 9 ομάδες να ισοβαθμούν στις θέσεις 4-12 (με τη σειρά ισοβαθμίας Ρωσία, Ουγγαρία, Αρμενία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Γεωργία 2, Αζερμπαιτζάν, Καζακστάν, Γαλλία) με 16 βαθμούς.

Η Εθνική Ελλάδος με 13 βαθμούς κατέλαβε την 37η θέση επί 150 ομάδων (ισοβαθμώντας στις θέσεις 35-48).

Στον τελευταίο 11ο γύρο η Εθνική Ελλάδος ήρθε ισόπαλη με 2-2 με την Εθνική Κροατίας (νίκη της Παυλίδου, ισοπαλίες της Τσολακίδου και της Αβραμίδου).

Λεπτομέρειες: http://chess-results.com/tnr368909.aspx?lan=1&art=0&rd=11&flag=30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου